Selecteer een pagina
“De reden dat Karel en ik mochten blijven na de hervorming is omdat wij discretionaire bevoegdheden hebben. Dat zeiden de consultants, denk ik, want dat stond zo in de memo en voordien had onze CEO nog nooit de term ‘discretionaire bevoegdheden’ gebruikt. Onze CEO heet Guy en vroeger was hij gewoon de baas. Daarvoor was de vader van Guy de baas en daarvoor zijn grootvader, maar toen gingen we naar de beurs en toen was Guy niet meer de baas, maar de CEO. Hij is ons dat zelf komen vertellen. Guy is heel vriendelijk tegen mij. Ik denk dat dat komt omdat ik een keer het grapje heb gemaakt dat hij nu dan Guy-E-O geworden was. Hij moest daar heel erg om lachen en sloeg met zijn hand op mijn rug. Eigenlijk was het geen grapje en wou ik CEO Guy zeggen in plaats van Guy-E-O en heb ik me versproken, maar Guy weet dat niet. Sinds hij CEO is zien we Guy veel minder, maar het kan ook zijn dat hij gewoon vaker ziek is of meer vakantiedagen heeft gekregen.
Discretionaire bevoegdheden hebben betekent dat je beter bent dan een computer. Josse zegt dat het alleen betekent dat je dingen doet waarvan het goedkoper is om het door een mens te laten doen in plaats van door een computer, maar Josse is een grapjas en ik laat mij niet zomaar vangen. Al is het wel vreemd dat Karel ook beter is dan een computer, maar misschien hebben de consultants zich gewoon vergist. Het zijn ook maar mensen.”