Selecteer een pagina

Eindelijk had ik een niet-voorzichtige kapster. Van mijn gevraagde schouderlengte maakte ze een net-onder-de-kin-lengte. Ik ben niet iemand die dramatisch reageert op haren die toch zo weer groeien. Zo’n meisje-meisje dat paniekerig roept: maar echt alleen de pùntjes, hè! En dan verwacht dat er niet méér dan een millimeter zal afgaan.
Niemand zegt trouwens ooit iets over mijn kapsels. Soms laat ik er een heel stuk afhalen, maar niemand die dat opmerkt. Toch niet luidop. Niet dat dat moet, maar het brengt mij dan soms bij mijn kappersbezoek in een uitdagende bui. Kijken hoe ver ik kan gaan tot iemand zijn hand voor de open mond slaat. Maar niemand merkt mij op.

Ik ben al weken aan het nadenken en corresponderen en onderhandelen over een website. Een plaats voor deze schrijfsels. Een Nederlandse kennis heeft aangeboden deze voor mij te maken, maar het is nog niet eenvoudig te beslissen hoe ze er moet uitzien, en vooral: hoe het voor zo’n informaticaleek als ik een beetje werkbaar wordt. (Lees: hoe ik nièt telkens ik met de website bezig ben zal zitten jammeren van frustratie.)
Een Antwerpse kennis kijkt toe vanaf de kant, en staat me gul bij met alle informatie waar ik om vraag. En tips en suggesties. En uitleg over zaken die ik bij de Nederlander niet helemaal begrijp.
Hij schreef me onlangs: ‘Je kan altijd zelf even een gratis site proberen te maken op Wix. Je maakt een account, je bekijkt wat tutorial filmpjes en hop! 🙂 ‘ Die smiley achter de hop liet het wel helemaal klinken als een piece-of-cake.
Omdat mijn man ook altijd over computerzaken zegt: ‘probeer het uit, zo doe ik het ook vaak’ (jaja, maar hij heeft wèl als programmeur gewerkt, lang geleden), en ik stilaan mijn angst dat mijn laptop ontploft als ik op een verkeerde toets druk heb overwonnen, dacht ik daarnet flink: vooruit dan maar. Zo moeilijk zal die Wix wel niet zijn. Gewoon een kwestie van hop!
Maar al gauw liep ik vast en toen nog vaster, en heb ik het hele geval (wel vijf pagina’s die openstonden) weggeklikt, en gedacht: laat de Nederlander het maar doen.